Het gebruik van foto’s om je huis te versieren is natuurlijk niets nieuws. Wel zien we dat tegenwoordig steeds meer mensen  het niet meer laten bij een fotolijstje op de vensterbank. Er zijn talloze creatieve en originele om jouw huis te versieren met foto’s. Of het nu gaat om persoonlijke foto’s van jou en je familie of vrienden, zelfgemaakte foto’s van mooie landschappen of ‘gewoon’ een foto die je online hebt gevonden; wij vinden het allemaal even leuk! Daarom zetten we vandaag 3 creatieve toepassingen voor een fotowand voor je op een rij.

 

Fotobehang

Fotobehang is een eenvoudige manier om je slaapkamer, woonkamer of keuken een compleet nieuwe look te geven. Met een mooi landschap in de slaapkamer creëer je meer rust, met een kleurrijk patroon kun je je woonkamer juist wat meer opfleuren. Hoe het werkt? De foto of afbeelding naar keuze wordt geprint op een duurzaam vliesbehang of vinylbehang (naadloos behang). Deze wordt vakkundig op de wand gemonteerd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het fotobehang zelf aan te brengen. Een leuke twist: je kunt de afbeelding natuurlijk ook (laten) monteren op het plafond of op deuren.

fotoprint op kastenwand

 

Fotobehang wordt bij DecoPartners helemaal op maat gemaakt. Moeilijke plekken om te behangen of afwijkende afmetingen van uw muur? Voor ons is dat geen probleem! Wij maken het fotobehang gewoon op maat...

fotobehang in huis

fotobehang op zolder

Collage van lijsten

Wij zijn fan van deze toepassing, maar het vergt wel wat tijd en gepuzzel om je fotowand op deze manier in te richten. Het afwisselen van verschillende afmetingen van de lijsten zorgt voor een mooi, speels effect. Daarbij komt kijken dat je het zo persoonlijk kunt maken als je zelf wilt. Zoek je bijvoorbeeld foto’s in dezelfde stijl, of juist compleet verschillende foto’s? Wil je alles in zwart/wit of wil je afwisselen met verschillende kleuren? En wil je dezelfde soort lijsten, of juist allerlei verschillende? It’s up to you!

Textielwanden

Een textielwand bestaat uit een aluminium frame wat strak op uw wand wordt bevestigd. Hierin wordt een doek gespannen door deze in het frame te bevestigen. Hierdoor ontstaat er een strak, naadloos resultaat. Ideaal voor muren die in slechte staat zijn of niet te behangen zijn zoals wanden met structuur. Een leuk bijkomstig voordeel is dat de afbeeldingen verwisselbaar zijn. Zo heb je het ene moment een leuke familiefoto aan de muur, het andere moment een mooi landschap dat je hebt gefotografeerd. Net waar jij zin in hebt!

textielwand op systeemwand

 

Meer weten over de mogelijkheden van fotowanden of wanddecoratie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag op weg met een persoonlijk advies!