Raamfolie, vaak ook wel glasfolie genoemd, is ontzettend veelzijdig. Zowel thuis als op kantoor kan het verschillende functies hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige patronen verkrijgbaar ter decoratie, maar kan een eenvoudig design ook uitstekend dienen om meer privacy te creëren. Daarbij is raambestickering uiterst geschikt om uw bedrijfs- of kantoorpand te voorzien van een bedrijfslogo. Dit is zelfs mogelijk in de kleuren van uw huisstijl indien gewenst! Maar met welke factoren dient er rekening te worden gehouden bij het op maat laten maken van glasfolie? In dit artikel vertellen wij u er alles over.

raamfolie glasfolie logo gesneden 

1. Afmetingen en oppervlakten

Allereerst dient er natuurlijk rekening te worden gehouden met de afmetingen en oppervlakte waar de glasfolie zal worden aangebracht. Gaat het om één groot oppervlak of wordt het raam gescheiden door kozijnen? Indien dit het geval is, is het een zeer secuur werk om deze goed op elkaar te laten aansluiten. Het is dan ook aan te raden dit over te laten aan een professional. Zo bent u altijd verzekerd van het strakste en mooiste resultaat!

2. Transparant of dekkend?

Wat het doel van de raamfolie ook is, voor elk doel is er een geschikte dekking. Wanneer u er voor kiest om raamfolie aan te laten brengen om meer privacy te creëren, is het slim om voor de meest dekkende optie te kiezen. Deze laat natuurlijk wel licht door, maar zorgt er wel voor dat u in alle rust kunt genieten of werken. Laat u raamfolie aanbrengen ter decoratie of om de huisstijl van uw organisatie kenbaar te maken? Wellicht is het dan mooi om te gaan voor een licht transparante dekking.

raamfolie decoratief

3. Aanbrengen

Tot slot is het tijd om de raamfolie aan te brengen. Ga vooraf goed na of u dit zelf doet of laat doen. Maar let wel op, ga niet aan de slag zonder u goed ingelezen te hebben! Het is vooraf een goed idee om uw ramen te reinigen en ontvetten. Daarbij zijn er allerlei methoden en technieken om de folie zo glad en strak mogelijk aan te brengen. Wij raden dan ook aan om hiervoor een professional in te schakelen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot raamfolie voor uw kantoorpand? Of bent u op zoek naar een partij om uw raamfolie op maat te laten maken? Neem gerust contact met ons op! Wij voorzien u graag van een vrijblijvend en persoonlijk advies.