Zandstraalfolie en deurstickers bij Kenter Jeugdzorg

Bij Kenter Jeugdzorg in Haarlem mochten wij de ramen van alle spreekkamers en vergaderruimten voorzien van een bijzonder ontwerp in zandstraalfolie. Het ontwerp van dit interieur werd dit keer niet door onze eigen studio verzorgd. Architectenbureau Studio ID+ uit Utrecht heeft het design gemaakt en ons de opdracht gegeven dit project uit te voeren. Het uiterlijk van de ramen is niet alleen mooi maar ook rustgevend geworden en dat past exact bij de dienstverlening van Jeugdzorg Kenter.

Zandstraalfolie voor glazen wanden

etchedglass raamfolie 

Veel hedendaagse kantoren beschikken over vergaderruimtes en spreekkamers met één of meerdere glazen wanden. Dat zorg voor een ruimtelijk effect en geeft ook een bijzondere uitstraling. Helaas is een wand van glas echter niet altijd even praktisch. Er is weinig sprake van privacy, wat niet altijd even handig is tijdens besprekingen. Bovendien kunnen mensen tegen een glazen wand oplopen omdat die niet goed opvalt. Reden dus om een folie aan te brengen die toch zorgt voor lichtinval en een ruimtelijk effect maar die ook privacy brengt en opvalt. Voor deze klant is gekozen voor zandstraalfolie met een speels patroon, afgestemd op de wandbekleding.

Zandstraalfolie met een bijzonder patroon

zandstraalfolie op kantoor 

Met het aanbrengen van zandstraalfolie op ramen van tussenwanden of werkruimtes ontstaat een rustige uitstraling. Door deze folie te voorzien van een subtiel design en een speels patroon wordt een sfeer gecreëerd die de ruimte ten goede komt. Het patroon loopt door over alle ramen en wanden en daarmee vormen de ruimtes één geheel. De folie is op ooghoogte op de glaswanden aangebracht, zodat er weinig sprake zal zijn van inkijk. Alvorens de folie aan te brengen hebben we de deurklinken van de glazen deuren gedemonteerd en de ramen grondig gereinigd en ontvet.

De voordelen van zandstraalfolie

privacyfolie kantoor

Zoals gezegd hebben wij bij deze klant gebruik gemaakt van een mooie zandstraalfolie. Zandstraalfolie wordt ook vaak ets glas of etched glass folie genoemd. Deze soort raamfolie is voorzien van een subtiele glinstering, waardoor uitgesneden en contour gesneden elementen goed zichtbaar zijn op glas. Het resultaat ziet er uit alsof de patronen in het glas zijn gezandstraald, vandaar ook de naam zandstraalfolie. Deze folie kan in ieder gewenst formaat worden gesneden en geproduceerd. Zandstraalfolie kan tevens worden voorzien van een opdruk of een uitgesneden patroon of vorm, zoals in dit geval.

Deurstickers van witte folie

deurbestickering bewegwijzering

Bij een instelling als Kenter is het belangrijk iedere kamer eenvoudig te vinden. Daarom is in dit geval ook gekozen voor het aanbrengen van bestickering op deuren. Iedere deur van een spreekkamer of vergaderruimte is voorzien van bijpassende belettering in groot formaat. Hierbij hebben we een hoge kwaliteit gematteerde witte folie gebruikt. De deuren zijn hierdoor niet alleen sneller vindbaar, de gehele uitstraling van de gangen en het kantoor is er door veranderd en speelser geworden. Een mooie combinatie met de door ons aangebrachte zandstraalfolie.

 

deurstickers nummering

Meer informatie

Wilt u ook het interieur van uw bedrijf laten voorzien van design zandstraalfolie en deurstickers? Neem dan contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden van onze interieur oplossingen.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.decopartners.nl/