Nieuwe gebouwen hebben vaak grote open ruimtes. De ontvangstruimte bijvoorbeeld is licht en open. Maar ook de kantoren zijn vaak grotere ruimtes, waar veel mensen tegelijk aan het werk zijn. Geluidsoverlast ligt op de loer. Ook in de horeca bent u het vast wel eens tegen gekomen. Een hartstikke goed restaurant maar de akoestiek is slecht. U kunt nauwelijks een gesprek voeren. In al die situaties kan geluiddempende wandbekleding een aanzienlijke verbetering van de akoestiek zijn. Zodat er geen hinderlijke echo of te veel geluidsoverlast is. Wat zijn de mogelijkheden voor geluiddempende wandbekleding?

 textielframe voorzien van geluidsdempend materiaal

Frame is voorzien van een akoestisch dempend materiaal

Textiel frames

 

Vaak zijn ruimtes ingericht met zogenaamde harde materialen zoals hout, staal, kunststof en geverfde of gestucte muren. Dat is ook wel te verklaren, omdat het schoonmaken hiervan gemakkelijk gaat. Deze materialen absorberen geen geluid maar versterken dit juist. Het gevolg is dat de akoestiek niet optimaal is. Met de inrichting van de ruimte kunt u een hoop geluidsoverlast en klachten voorkomen. Maar u kunt ook denken aan speciale textiel frames voor op de muren. Deze zogenaamde textiel frames zijn al geluiddempend. Een textiel frame bestaat uit een aluminium frame dat strak op uw wand wordt bevestigd. In dit frame spannen wij eenvoudig een doek door deze in het frame te drukken. De doeken in de frames zijn eenvoudig verwisselbaar. Geen behang stomen of opnieuw uw wand stucen en lijmen, slechts een nieuw fotodoek bestellen er erin drukken. Binnen 15 minuten is uw wand voorzien van een nieuwe bedrukking. Deze wandbekleding is ideaal voor muren die in slechte staat zijn of niet te behangen zijn. Denk daarbij aan wanden met een korrel of structuur aan de oppervlakte.

montage van akoestische fotowanden

Fotodoek wordt aangebracht over het akoestisch dempende materiaal

Textiel frame met geluiddempende ondergrond

Textiel alleen absorbeert al geluid en draagt dus bij aan een betere akoestiek. Maar in de textiel frames kan onder het doek een geluiddempende ondergrond worden aangebracht. Naast dat de textiel frames een meer geluiddempende functie hebben is het daarmee ook nog eens thermisch isolerend.

geluidsdempende fotowanden op kantoor

Op maat gemaakt

U kunt het textiel laten bedrukken met uw eigen fotomateriaal dus met akoestische textiel frames kunt u uw eigen uitstraling creëren. Met uw logo of ander fotomateriaal past dit binnen uw huisstijl. De fotodoeken op textiel is een goed alternatief voor naadloos fotobehang, voor zowel de particulier als zakelijke klant. Bovendien is het volledig op maat te maken en is de montage eenvoudig en snel.

akoestisch dempende fotowanden op kantoor

Goede akoestiek is prettiger

Hoewel het soms maar kleine dingen zijn die storen in de akoestiek, kan dit wel zorgen voor een behoorlijke mate van irritatie. En dit kan uiteindelijk zelfs kan leiden tot ziektemeldingen op kantoor. Of het aantal gasten in uw restaurant neemt af omdat de akoestiek niet bijdraagt aan een rustig avondje uit. Beide situaties zijn onwenselijk en ontstaan omdat de akoestiek niet prettig is en zorgt voor onrust of voor het slecht kunnen verstaan van elkaar. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Aanpassingen met textiele wandbekleding of geluiddempende textielframes van DecoPartners maken de akoestiek snel een stuk prettiger om in de ruimte te zijn. Tevreden medewerkers op kantoor of gelukkige gasten in het restaurant!