Printen op groot formaat is specialistenwerk. Uw poster, banner, raamsticker of fotowand moet immers van hoge kwaliteit zijn en uw logo of afbeelding goed weergeven. Ook de keuze voor vorm, materiaal en afmeting is van groot belang. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dan moet u wel weten waar te beginnen. Wij helpen u op weg.

 

Resolutie en kleurgebruik

Als u kiest voor grootformaat printen, dan wilt u natuurlijk dat uw uiting al van verre afstand opvalt voor bezoekers en voorbijgangers. Dit bereikt u met felle kleuren, veel contrast en een loepzuivere resolutie. Bovendien is het belangrijk dat kleuren uit uw huisstijl waarheidsgetrouw worden weergegeven. Kies dus altijd voor een drukkerij die ook grootformaat fotoprints op hoge resolutie afdrukt en de kleuren zo nauwkeurig mogelijk reproduceert. Zo printen wij bij Deco Partners grootformaat afdrukken tot een resolutie van 1.440 dpi. Dat is kraakhelder!

Kant-en-klaar aanleveren of laten ontwerpen

Misschien heeft u het ontwerp van uw volledige huisstijl uitbesteed aan een ontwerpbureau of heeft u eigen ontwerpers in dienst die uw grootformaat print kant-en-klaar kunnen aanleveren. Dat is natuurlijk ideaal, maar ook als u die specialistische kennis niet zelf in huis heeft dan zijn er mogelijkheden genoeg om tot een schitterend resultaat te komen. Als u ervoor kiest om uw grootformaat print door ons te laten drukken, dan kunt u de opmaak ook overlaten aan onze ontwerpers. Samen met u ontwerpen zij uw ideale poster, raambelettering of reclame stickers.

Poster, raamsticker, canvas of toch een fotowand

Wilt u uw kantoor of winkelpand voorzien van een aantrekkelijke afbeelding, uw logo of een aansprekende tekst? Dan kiest u het beste voor reclame stickers op uw pand. Voor de aankondiging van een evenement zult u echter eerder kiezen voor een grootformaat poster die u eenvoudig kunt vervangen. Zo heeft iedere reclame-uiting zijn eigen vorm. In sommige gevallen ligt de keuze voor de hand, maar dat is niet altijd het geval. Twijfelt u over het juiste product voor uw foto, logo, tekst of afbeelding? Vraag dan advies aan een professionele drukkerij. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. Zij kunnen u bovendien alles vertellen over de juiste toepassingen. Zo kunt u voor buitenreclame beter voor ander materiaal kiezen dan voor binnenreclame.

Van groot tot heel groot 

Het kan nog knap lastig zijn om te bepalen hoe groot uw grootformaat print precies moet zijn. Soms zit u vast aan bepaalde afmetingen, bijvoorbeeld de grootte van een raam bij een raamsticker, of de afmetingen van een stoepbord voor een poster op de stoep van uw winkel. In andere gevallen kunt u de afmeting van de print helemaal zelf bepalen. Maar ook dan zijn er zaken om rekening mee te houden, zoals de resolutie van het bronbestand, de omgeving en de kijkafstand. Laat u daarom goed informeren over de haalbaarheid van uw wensen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van grootformaat printen? Of wilt u uw grootformaat print door ons laten drukken? We helpen u graag. Neem gerust contact met ons op.

 

%MCEPASTEBIN%