Bij het aankleden van een grote ruimte kunt u natuurlijk gebruik maken van wanddecoratie in de vorm van posters, foto’s of schilderijen. Maar denk ook eens aan fotobehang. Hiermee creëert u namelijk een unieke en eigentijdse uitstraling. Grootformaat fotobehang is uitermate geschikt voor showrooms, vergaderruimtes, wachtkamers, horecagelegenheden of bijvoorbeeld sportzalen. Laat u inspireren door de verschillende effecten van grootformaat fotobehang.

 

1. Rustgevend effect

Vooral in ruimtes waar mensen vaak een beetje gespannen zijn, kan een grootformaat fotobehang het verschil maken tussen een kille ruimte en een rustgevende ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een wachtruimte of behandelkamer in een ziekenhuis. Een wandbedekkende natuurfoto zorgt voor een prettige en rustgevende sfeer. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het kijken naar natuurbeelden een positief effect heeft op de gezondheid. Afbeeldingen van natuur zorgen namelijk voor een betere stemming, een lagere bloeddruk en minder stress.

fotowand met bos

2. Een betere concentratie

Niet alleen in zorginstellingen en wachtruimtes doet een grootformaat fotobehang het goed, ook fotobehang op kantoor heeft een positief effect. Bijvoorbeeld op de concentratie. Zo is blauw bij uitstek een kleur die de concentratie bevordert. Combineer dit met afbeeldingen van water of lucht en u heeft de ideale wandbekleding voor op kantoor. Wat dacht u bijvoorbeeld van een levensgroot aquarium, een kuststrook of een blauwe lucht met de skyline van een grote stad?

3. Meer creativiteit

In een creatieve omgeving wilt u natuurlijk geen dertien-in-een-dozijn afbeelding op uw wand. Misschien heeft u zelf wel een mooie afbeelding die u wilt laten drukken op kwalitatief hoogwaardig fotobehang, maar u kunt ook kiezen uit onze beeldbank die bestaat uit miljoenen foto’s en designs van zeer hoge kwaliteit. Wist u dat wij ook hele grote ruimtes kunnen voorzien van een naadloze fotowand? Het resultaat is een super strakke fotowand die ook nog eens krasvast, vuilafstotend en brandwerend is. Ideaal voor bijvoorbeeld een showroom of horecagelegenheid.

fotobehang of fotowand in horeca en restaurant

4. Een energieke uitstraling

Moet een fotowand altijd van behang zijn? Zeker niet! In sommige gevallen kunt u zelfs beter kiezen voor een textiele wandbekleding. Bijvoorbeeld in een sportschool. De afbeelding is eenvoudig te vervangen en het is ook nog eens geluiddempend en thermisch isolerend. Kies voor een opzwepende, energieke afbeelding die eruit springt. Bijvoorbeeld actiefoto’s van sporthelden, legendarische sportmomenten of aanmoedigende teksten.

5. Inspirerende sfeer

In een ruimte waar samen gewerkt moet worden of waar moeilijke beslissingen genomen worden, kan een grote fotowand met een inspirerende quote of afbeelding het moraal oppeppen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s die naar historische momenten of overwinningen verwijzen. Dat kan een quote van een inspirerend persoon zijn, gebeurtenissen uit de (recente) geschiedenis, maar ook overwinningen die uzelf of uw bedrijf heeft behaald.

 

verwisselbare fotowanden naadloos op maat

 

Wilt u meer weten over grootformaat fotobehang of bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van wanddecoratie? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.